3 legyet egy csapásra - Online pénztárgép és bankkártya elfogadás POS terminállal

Azaz hogyan feleljünk meg a törvényi előírásoknak maximálisan SmartKassa online pénztárgéppel

Mi, a PSC CEE csapat tagjai az elmúlt éveket, évtizedeket a bankkártyaelfogadási és az online pénztárgép üzletágban töltöttük el, ezért folyamatosan nyomon követjük és látjuk is a digitális trendeket.

Látszik, hogy évről évre folyamatosan növekednek a digitális fizetések volumenei és darabszámai is. Már 2013 óta minden pénztárgép NAV-köteles, azaz minden tranzakciónak van egy digitális lenyomata, újdonság viszont, hogy 2020 július 1-től pedig minden egyszerűsített számlát – értékhatártól függetlenül – kötelező a NAV felé továbbítani elektronikusan. (Bővebben: /hu/trendek/jelentos_valtozasok_az_elektronikus_fizetesben_2021_januar_1_tol)

Kötelező bankkártya elfogadás

További újdonság, 2021 január 1-től pedig kötelező lesz minden online pénztárgéppel rendelkezőkereskedőnek valamilyen elektronikus fizetési módszert biztosítani vásárlói számára, jelenleg a legelterjedtebb megoldás a bankkártya-elfogadása az ügyfelek részére.

Tehát 3 olyan feladattal állnak szembe a kereskedők, amik megoldásért kiáltanak. Van három jó hírünk is:

A Smart termékcsaláddal minden jelen és közeljövőbeni törvénynek megfelelhetnek azok a kereskedők, akik a SmartKassa pénztárgépet választják:

  1. A SmartKassa NAV köteles, a törvényeknek megfelelő módon használható, engedélyeztetett pénztárgép, tehát az első törvényi előírásnak már meg is felel.
  2. Az online számlázást is megoldja, hiszen minden, a SmartKassa-n kibocsátott egyszerűsítettszámla, a beépített adóügyi rendszernek köszönhetően automatikusan tárolódik, így megfelel ennek a törvényi előírásnak is.
  3. Ezen kívül összekötöttük a bankkártya elfogadó terminállal, hogy a 2021-es szabályoknak is megfeleljen a SmartKassa. Nem kell külön használni a terminált, a kassza ezt megteszi a kezelője helyett, így nem lesznek elütésből származó különbségek sem.

Ha kérdése van, keressen minket a honlapon található elérhetőségünk bármelyikén, segítünk!