NTAK Aktuális tájékoztatás

A Nemzeti Turisztikai és Adatszolgáltató Központ a július 1-jei adatszolgáltatás elindulását követően megtartotta első konferenciáját a gyártók számára.

Összeszedtük , hogy milyen fontos információk hangzottak el:

NTAK határidő:

Az alábbi táblázat tartalmazza, hogy mely vállalkozásoknak kötelező az NTAK Vendéglátás adatszolgáltatást bevezetni.

Azoknak a szolgáltatóknak, akik jelenleg a VENDÉGEM szoftvert használják, 2023. október 1-jétől piaci szoftveren keresztül szükséges teljesíteni az NTAK adatszolgáltatást.

Friss vállalkozások esetében csak azután kell az adatszolgáltatást teljesíteni, miután lezárta üzleti évét és elérte a táblázatban látható valamely összeghatárt.

Továbbra is hangsúlyozták, hogy 2024. január 1-jétől minden érintett vendéglátó üzletnek adatszolgáltatási kötelezettsége van. Ezt a szabályozást az NTAK és a jegyzők által igyekeznek aktívan kommunikálni a vállalkozások felé.

Kezdeti tapasztalatok:

Jelenleg 158 igazolással rendelkező szoftver található a piacon, köztük az okoskassza is.

Pénztárgépeink minden jogszabálynak megfelelnek, hogy teljesítsék a kötelezettségüket és a 100 millió Ft pénzforgalom feletti ügyfeleink már sikeresen eleget is tesznek ennek az adatszolgáltatásnak.

A vállalkozások - a visszajelzések alapján - az eszközeink segítségével a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé küldendő adatszolgáltatási kötelezettségen felül, az NTAK adatszolgáltatásnak is megfelelnek, ráadásul mindezt valós időben, egyszerre és hibamentesen.

Az adatszolgáltatás kezdete óta az NTAK rendszerébe:

  • 25 millió üzenet érkezett,
  • Napi átlag 300.000 üzenet kerül beküldésre,
  • Közel 6.000 vendéglátó üzletből érkezik adat.

Várható újdonságok:

Hamarosan elérhetővé válik a kereskedők számára is az az adatszolgáltatási kimutatás, ahol ellenőrizni tudják tárgynap szerint, hogy mely napokon történt az üzenetek beküldése.

Az alábbi szűrési lehetőségeket tartalmazza majd a program:

  • Tárgynap és annak besorolása,
  • Nyitás- és zárás időpontok,
  • Rendelésösszesítő adatok,
  • Rendelések értéke az NTAK kategóriák szerint,
  • Bevételek, fizetési módok szerint bontásban,

Társaságunk továbbra is azon dolgozik, hogy a lehető legegyszerűbb és -kényelmesebb legyen a munkavégzés, ráadásul az adatszolgáltatás is egyben! Tekintsd meg videóinkat pénztárgépünkről az alábbi linken keresztül:

https://www.youtube.com/@NTAKpenztargep/videos

Vedd fel velünk a kapcsolatot és egyeztessünk időpontot egy ingyenes termékbemutatóra!

https://okoskassza.hu/hu/kapcsolat