Esettanulmány egy webshop elindításáról

Bemutatjuk Magyarország első vállalkozóját, akinél egy okoskassza üzemel! Egy világjárvány sem tudta megakadályozni a fejlődésben, mert a PSC-koncepció akár webshop-pal is támogat, így még a távolságtartás sem lehet probléma. De mi is az az okoskassza? Miért könnyíti meg minden vállalkozó életét? Erről beszélgettünk az ország első okoskassza-tulajdonosával, a veszprémi ruhaüzlet-tulajdonossal, Eckert Ágnessel, aki a Chico Chica-t képviseli.

Miért döntött úgy, hogy a SmartKassa-t választja?

Szerettem volna egy olyan kasszát, ami kicsit eltér a megszokott pénztárgépektől, ad valami újat nem csak kinézetben, de funkciókban is. Így a SmartKassa-ra esett a választásom, hiszen mindamellett, hogy érintőképernyős és össze van kötve a bankkártya terminállal, egy háttérrendszerben nyomon is tudom követni valós időben, hogy mi történik az üzletemmel, a termékeimmel.

Nehéz volt ezt az új fajta pénztárgépet megszokni?

Abszolút nem, nagyon egyszerű volt kezelni az első pillanattól, mint egy okostelefon, csak pénztárgépként.

Mi a legnagyobb előnye az ön számára?

Leginkább az, hogy a SmartPortal háttérrendszerben mindent nyomon tudtam követni, így amikor a könyvelőnél voltam vagy egyéb üzletvezetéshez köthetőteendőm volt, távolról az okostelefonomon is meg tudtam nézni, hogy éppen mit vásároltak üzletemben. Illetve mindig is gondolkodtam azon, hogy jó lenne egy webáruházat is nyitni. A COVID-19 vírus miatt vált csak igazán relevánssá ez a gondolat.

Elmondaná az olvasóknak, mit is jelent ez pontosan?

2019 novemberében nyitottam meg az üzletet, hogy a karácsonyi szezonra teljesen fel tudjak készülni. Ez jól is sikerült, illetve úgy tűnt, hogy az év első negyede is ígéretes lesz. Azonban elkezdtek jönni a hírek az újfajta koronavírusról és ahogy telt az idő, döntenem kellett, hogy bezárom a vállalkozást, vagy új alternatívákat keresek.

Milyen megoldás mellett döntött és miért?

Amellett döntöttem, hogy nem akarom elengedni, így újra előkerült a webáruház ötlete. Duplán jó választás volt így a PSC-vel szerződni, mert egyszerre tudom mind a két területet vezetni. Hihetetlenül megkönnyíti az életet, hogy akár egy kész webshop-rendszert is kaphatok a kasszám mellé! Ajánlom minden vállalkozónak, mert nagyon egyszerű, NAV-biztos és a készülék pedig új „dísze” az üzlethelyiségemnek.

Hogy halad az átállás?

Az elején úgy tűnt, szép kis kihívás lesz, azonban hamar megszoktam a kezelő felületeket és rengeteg támogatást is kapok, így mondhatom, hogy jól haladok. Hamarosan indítjuk a www.chicochica.hu oldalon található SmartWebshop-unkat és az első vásárlók után már várom, hogy hasonlóan sikeres legyen, mint a fizikai boltunk.