Nemsokára új világ kezdődik a kártyaelfogadásban

„Szeretnénk a kkv-k számára hozzáférést biztosítani a digitalizációhoz, hogy felvehessék a versenyt a jelenlegi piaci kihívásokkal szemben”

2021. január 1-jétől lép életbe az a törvény, amely előírja, hogy minden online kasszával rendelkezőkereskedőnek és szolgáltatónak kötelessége legalább egyféle elektronikus fizetési lehetőségetbiztosítania az ügyfelei, vásárlói számára. Ebben segíti őket az Okoskassza, amelyet a Mastercard Doppio nevű programjának innovációjaként fejlesztettünk ki.

A Mastercard 2019 novemberében indította el Doppio nevű programját, amelynek célja, hogy három év alatt megduplázza a kártyaelfogadó vállalkozások számát Magyarországon. A program előnye,hogy annak révén a kereskedők a korábbi több hetes várakozási idő helyett akár pár nap alatt POS terminálhoz juthatnak, mivel az igénylési folyamat a korábbi papíralapú helyett teljes egészében online történik. A korábbi szűkebb kínálat helyett ma már többféle készülék és csomag is segíti azt, hogy mindenki testre szabott megoldást válasszon.

Olyan újszerű termékeket hoztunk létre, amelyeknek a használata az ügyfelek számára akár a törvényi előírás miatt, akár a mai, modern kor elvárásai miatt már megkerülhetetlen. E célból fejlesztettük ki Magyarország első és egyedülálló Android-alapú All-in-One online pénztárgépét, a SmartKassát. Ebben benne van a NAV adóügyi egysége, úgy, hogy beépített nyomtatóval, vevőkijelzővelrendelkezik, érintőképernyős, könnyen használható felülete van és összekötöttük a bankkártya-elfogadó terminállal is.

Emellett létrehoztunk egy e-kereskedelmi rendszert is, amely segítségével a kereskedőneklehetőségenyílik, hogy saját webáruházat indíthasson, akár fejlesztők nélkül is. A SmartWebshop egyedülálló módon összekapcsolja az online és offline értékesítést, így a kereskedő POS terminállal, pénztárgéppel vagy akár teljesen önállóan, befektetés nélkül is bérelhet webshopot – ebbe is előre integrálva van a bankkártya-elfogadás.

Az egész mögé tettünk egy felhőalapúkereskedői platformot - ez az úgynevezett SmartPortal –, amely bármely eszközről, akár a mobiltelefonról is könnyen elérhető. A kereskedők a SmartPortalban fizikai, illetve az online tranzakcióikat, termékeiket is menedzselhetik, de itt tölthetik fel a céges dokumentumaikat, majd a validálást követően rövid időn belül megkapják a szolgáltatást. Így ügyfeleink gyorsan, biztonságosan, egy helyről igényelhetnek pénztárgépet, bankkártya-elfogadó POS terminált és webáruházat is – külön-külön vagy mindet egyben!

A PSC CEE a magyar és a lengyel kereskedőkhöz szól, akik üzlettel vagy üzletekkel rendelkeznek, vagy webáruházat indítanak. Ügyfeleink között már most is megtalálhatók cukrászdák, ruházati üzletek éppúgy, mint borászatok.

Az eddigi visszajelzések kedvezőek, többen is beszámoltak arról, hogy a SmartPortalon szereplőadatok alapján döbbentek rá az eladások egy-egy nem várt jellemzőjére, és a későbbiekben már ehhez igazították az értékesítési stratégiájukat.

A következő két évben a nyílt bankolásra fókuszálunk. Megkezdtük az engedélykérési folyamatot a Magyar Nemzeti Banknál ahhoz, hogy fizetési kezdeményezési szolgáltatást nyújtsunk. Ami azt jelenti, hogy a jövőben az ügyfeleink bankfüggetlen módon látják a számláikat, akár mobilról is menedzselhető felületen indíthatnak utalásokat vagy követhetik, hogy mi zajlik az üzletükben, ráadásul mindezt kedvező havi díjak mellett.