Nyílt bankolás hamarosan a PSC-nél

Már öt éve, 2018 év elején az Európai Unió területén kezdetét vette a nyílt bankolás lehetősége. Az open banking lényege, hogy megnyitja a pénzforgalmi intézetek között a banki adatvagyonhoz való hozzáférést. Magyarországon még kevés szolgáltatónál érhető el ez a lehetőség, de egyre több szolgáltatónál tűnik fel ez a funkció.

A PSD2-ben (Második Pénzforgalmi Irányelv) meghatározott harmadik feles szolgáltatóknak lehetősége nyílik új pénzügyi szolgáltatásokat kínálni ügyfelei számára. Egy nyílt API-n keresztül hozzáférést biztosíthatunk más bankoknál vezetett számlák információihoz és tranzakciókat is kezdeményezhetünk.

A PSC CEE Kft minden olyan szükséges tanúsítvánnyal rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy az open banking szolgáltatást bevezessük portfóliónkba. A fejlesztések és tesztelések folyamatosan zajlanak, hamarosan találkozhattok a funkciókkal a SmartPortal rendszerében.

De ez mit is jelent a gyakorlatban?

A SmartPortal felületét törekszünk úgy alakítani, hogy minden igénynek megfeleljen. Célunk, hogy minden pénzügyi teendőt egy felületen tudjunk megoldani. Az értékesítések adatait is ezen a platformon érhetik el az ügyfeleink, riportokat készíthetnek belőlük, megkönnyítve a mindennapi adminisztrációs terheket. Egyszerre akár több pénzintézetnél is vezethetünk üzleti folyószámlát, így a nyílt bankolás szolgáltatással hamarosan a SmartPortal felületéhez tudjuk kapcsolni egy vagy több üzleti folyószámla adatait. A jövőben teljes körűen láthatjuk a számlához tartozó pénzmozgásokat, egyenlegeket, sőt, akár külső netbanki belépés nélkül kezdeményezhetünk utalásokat.

Rengeteg lehetőséget rejt magában ez a fejlesztés, mivel a fókusz egy felületre terjed ki. Egy helyen tekinthetjük át és kezelhetjük pénzügyi tevékenységeinket, vállalkozásunk minden kiadását és bevételét naprakészen követhetjük, így sokkal tudatosabb pénzügyi döntéseket hozhatunk.

Hamarosan a PSC CEE ügyfelei is részesei lehetnek a nyílt bankolás nyújtotta lehetőségekben.