Webshop és bankkártya elfogadó POS terminál

„Szeretnénk egy eszközt adni a kis és középvállalkozói szegmens kezébe, amivel felvehetik a versenyt a digitalizáció korával”

Jelenleg is és a jövőben még nagyobb kihívás, hogy digitálisan, azaz online is tudjunk értékesíteni. A trendek azt mutatják, hogy az online értékesítésből származó forgalmak mennyisége évről évre rohamosan növekszik. Ezt a kis -és középvállalkozói szegmens is érezheti a saját bőrén, amikor szembesül, hogy nem csak a nagyobb multinacionális cégek jelennek meg az online térben, hanem a kisebb versenytársaik is. Na de miért is érdemes online kereskedni? Az első kérdésre több válasz is adódik:

  • Földrajzilag bárkinek értékesíthetünk, nem vagyunk egy helyhez kötve, így több vásárlót érhetünk el.
  • Új értékesítési csatornát nyithatunk egy fizikai bolt költségei nélkül.
  • Az internetes értékesítésből származó forgalmak évente átlagosan 10-15%-os növekedést produkálnak.
  • A interneten történő vásárlások során a kosárérték évről évre növekszik.
  • A „digitális” vásárlói oldal összetétele Magyarországon 9,76 millió emberre vetítve 8,59 millió, azaz a lakosság 89% internet felhasználó és az országban 11,34 millió telefon előfizetés tartanak nyilván.
  • Az ügyfelek is otthonról, kényelmesen intézhetik a vásárlást és akár már bankkártyával is azonnal tudnak fizetni a webáruházakban

Webshop: megéri foglalkozni vele?

A válasz igen, de nem minden áron! Nem mindegy, hogy hogyan kezdünk hozzá és mennyit vagyunk hajlandóak foglalkozni vele. Lehet, hogy onnan fogja meg az online kereskedni vágyó a kérdést, hogy 20 ezer forintot fizetek érte havonta akkor az nem éri meg, de 10 ezer forintot már megér; mi ettől a megközelítéstől óvjuk partnereinket, hiszen nem ezen fog múlni az eredményesség. A megfelelő kérdés így hangzik: Megér nekem 20 ezer forintot, hogy földrajzi és korlátoktól mentesen új üzletet nyissak? Tudjuk, hogy egy webshop üzemeltetése nem csak a bérleti díjból tevődik össze, ugyanakkor egy fizikai üzletnyitás esetében is még számos költség felmerül, ugyanakkor azt is tudjuk, hogy egy fizikai üzlet esetében már csak a rezsi költségek ehhez képest többszörös kiadást jelentenek.

Számunkra nem is a sok „haszontalan” technikai specifikáción és funkción múlik, hogy milyen árbevételt képes termelni egy webáruház. Szerintünk sokkal több múlik azon, hogy hogyan üzemelteti azt: releváns vásárlóknak, megfelelő vásárlói törődés mellett a megfelelő termékeket értékesíteni, hatékony online marketing menedzsmenttel.

SmartWebshop: Online értékesítés és kereskedelem. A gyarapodás folytatódik.

Mi a SmartWebshop webshop rendszert úgy hoztuk létre, hogy innovatív, könnyen elérhető és kezelhető, webáruházat hozhassanak létre azonnal. Az egyszerű regisztráció során nem csak egy webshop rendszert kap, hanem egy olyan webáruházat, amibe az online bankkártyás fizetést már integráltuk.

Nem kell külön szolgáltatóhoz fordulnia a szerződéskötéshez, újabb fejlesztésekkel bajlódnia és drága integrációs költségekkel számolnia.

Könnyen kezelhető, felhasználóbarát felületről a SmartPortal-ból programozó és grafikus segítsége nélkül is beállíthatja webáruháza megjelenését, feltöltheti tartalmait és termékeit.

A webshop üzemeltetésében a mérés nagyon fontos tényező. A SmartWebshop és a SmartPortal összeköttetése a vásárlói elemzések eddig nem ismert mélységeibe enged betekintést. A felhasználói viselkedés elemzése mellett legalább annyira fontos a tranzakciók szintjén megérteni a vásárlók szokásait és a termékek értékesítési teljesítményét - előbbit tudja a Google Analytics, utóbbit értelmezi a SmartPortal – így Ön a vásárlói szokások alapján hozhatja meg döntéseit.